På en mässa, i ett varuhus, eller i samband med annan marknadsföring kan rollups göra skillnad. För många företag är detta en självklar del av marknadsföringsmaterialet som används. I grund och botten rör det sig om en vepa som rullas upp från en kassett. Resultatet är en iögonfallande skylt som enkelt kan tas med för att sätta upp var man än befinner sig. Det är ett otroligt enkelt sätt att synas och få ut sitt budskap, dessutom är det inte så dyrt att beställa.

En rollup går ofta att designa helt som man själv vill och man kan även använda sig av andra former än den klassiska kvadraten. Genom att beställa en eller flera rollups kan man marknadsföra en kampanjvara eller något annat som ska synas stort på ett enkelt vis. Rollups är uppseendeväckande i sig själva men med en snygg design så blir de ännu bättre. Det gäller som alltid att fokusera på rätt kvalitet för att få ut mesta möjliga från den investering som krävs. Valet av textil och kassett kan göra skillnad inte bara i fråga om estetik utan också när det gäller hållfasthet.

Design för en optimal rollup

Det finns många olika slags rollups och det kan vara bra att utvärdera vad som ska stå skrivet på den innan man beställer. Eftersom det finns olika varianter och många olika storlekar, är det viktigt att allt passar ihop. Man vill inte beställa en stor rollup när man bara ska ha en liten text eller tvärtom. Om man behöver hjälp finns många butiker som kan ge råd. Många onlinebutiker som erbjuder rollups har färdiga designer som de erbjuder. Oftast lägger man själv till vilken text samt eventuell logga som man vill ha. Filformat och upplösning har stor roll i utkomsten.

Det kan vara bra att tänka stilrent med kontraster när man designar rollups eftersom man vill att texten ska synas ordentligt. Det kan även vara bra att det viktigaste budskapet ska finnas i ögonhöjd. Det gör att de som passerar direkt får se informationen. Man ska heller inte utnyttja hela bildytan utan istället fokusera på mitten för bästa effekt. Det kan vara en bra idé att ta hjälp med layouten så att det blir rätt. Många företag som erbjuder rollups är erfarna och kan ge råd under hela processen.

Rollups – för att synas ordentligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *