Funderar du på att köpa en ny bil? Om du vill köpa en ny bil och behöver ett lån är det bra att titta på olika möjligheter. Om du ska köpa en begagnad bil kan du ibland ta ett privatlån istället för ett speciellt billån. Det finns också bilfirmor som ger direkta avbetalningslån till kunder. Men det är viktigt att se till att få en så låg avbetalning som möjligt. Många långivare vill se att du i alla fall kan betala 20% i kontakt insats. Andra långivare erbjuder enbart lån vid köp av auktoriserade handlare. Det är också viktigt att tänka på att det tillkommer andra kostnader vid återbetalning. Långivaren tar också ut en kostnader i form av ränta. Ränta är hur de tjänar pengar på att du faktiskt tar ett lån. Räntan är kostnaden som långivaren tar i månaden och den kan variera beroende på lån och beroende på avbetalningstid. Denna artikel diskuterar hur du enkelt jämför billån.

Hur hög blir räntan när jag tar ett billån

Det är viktigt att tänka på den effektiva räntan. Den effektiv räntan är ett sätt att räkna ut den faktiska räntan för ett lån, inklusive alla avgifter. Den effektiva räntan visar hur stor den totala lånekostnaden er per år är inklusive olika avgifter. Hur hög räntan blir för just dig varierar.

Att tänka på när jag tar ett billån

Om du jämför billån ser du att flertalet långivare kräver att bilen är helförsäkrad under lånets tid. Du kan därmed försöka förhandla för att få bättre villkor. När du tar en bilförsäkring är det också viktigt att tänka på att den bilen är tecknad under utlandsresor. Om du vill ha med bilen på resor och något skulle hända. Flera långivare kräver att bilen är köpt hos en auktoriserad återförsäljare. Om du köper en bil från en privatperson erbjuder para vissa bolag lån till speciella förmåner. Eller så måste du ta ett privatlån. Dock ger de flesta långivare även lån för begagnade bilar. Dock kan det vara en gräns på hur gammal bilen får vara vid lånets teckning. Dessa gränser kan variera.

Fast eller rörlig ränta

Hos de flesta långivare har du möjlighet att välja om du vill ha fast eller rörlig ränta. Den rörliga räntan är normalt sett kopplad till hur räntan ändras i framtiden. Som vid bolån, då måste du göra en egen bedömning av hur ränteläget samt dina förutsättningar ser ut i framtiden och avgöra vad som passar dig bäst. För många kan en fast ränta kännas tryggare.

Jämför billån, en snabb guide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *