Som arbetsgivare är det vanligt att uppvakta med julklappar till anställda och personal – men ju fler anställda man har desto svårare är det att hitta en pryl som passar för alla. Och att köpa individuella presenter till många personer blir även det svårt och tidskrävande även om det såklart kan fungera på en mindre skara av anställda.

Ett bra till på julklapp är i stället ett presentkort eller gåvokort – så att dom anställda själva kan välja sin klapp för året.

Julklappar till anställda och personal i form av gåvokort

Att hitta perfekta julklappar till anställda och personal kan som sagt vara svårt men det finns en enkel lösning på problemet. I stället för att ge en faktisk sak kan man i stället ge bort gåvokort. Det är enkelt att införskaffa och brukar dessutom uppskattas av dom flesta, eftersom man själv kan välja från ett stort sortiment vad man vill ha.

Exakt vilka saker man kan välja bland skiljer sig beroende på leverantör av gåvokortet men ofta finns ett stort utbud innehållandes alltifrån teknikprylar och husgeråd till kläder – till exempel:

  • Högtalare
  • Ljusstakar
  • Skålar
  • Knivar
  • Förkläden

Som företagare brukar man dessutom kunna få mängdrabatt ju fler kort man köper men det kan förstås skilja sig även här, beroende på val av leverantör.

Regler för företagsgåvor

När det kommer till julklappar till anställda och personal finns en del regler att förhålla sig till. Till exempel får gåvan inte kosta mer än 500 kronor (ink. moms) för att den ska vara skattefri. Man får heller inte ge bort kontanter eller sådant som kan lösas in mot kontanter och därav är återigen ett gåvokort ett bra alternativ – eftersom man bara kan lösa in det mot en fysisk sak.

Gåvokort – FAQ

  • Hur används ett gåvokort? 
För den som ger bort presenter till personal i form av gåvokort kommer vanligen en värdekod med dessa som används vid inlösning.
  • Hur lång är giltighetstiden? 
Giltighetstiden kan skilja sig beroende på leverantör men det är vanligt att man har ett bra tag på sig att välja och ”beställa” det man vill ha. Exakt giltighetstid brukar stå på korten.
  • Är korten fysiska eller digitala? 
Många gåvokort finns både som fysiska och digitala och man kan själv välja vilket man föredrar. Digitalt är smidigt och enkelt men kan också kännas lite trist. För den som vill ge fysiska julklappar till anställda och personal kan det vara trevligt med ett kort som kan räckas över personligen.
Gåvokort som julklappar till anställda och personal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *