De som jämför priserna på elavtal kan spara stora summor varje år. Men det krävs då att jämförelsen sker på rätt sätt och att liknande avtal verkligen ställs mot varandra. De som vill jämföra avtal från Stockholms elbolag med dess konkurrenters avtal bör exempelvis tänka på följande:

Fastpris – Jämför inte äpplen och päron

Det viktigaste att tänka på, när elavtal jämförs, är att jämföra dem rättvist. Ett avtal med rörligt pris kanske är billigare än ett med fast pris året runt – men det är lite som att jämföra äpplen med päron. Det är helt två olika avtal som ställs mot varandra. För att avtal från Stockholms elbolag ska jämföras korrekt är det alltså viktigt att förstå hur de är uppbyggda och vilka fördelar de har.

 • Fastpris
  Kunden betalar exakt samma pris för elen under bindningstiden. Detta oavsett hur priset förändras på elmarknaden.
 • Garanti
  Kunden betalar exakt samma pris för elen – under oktober till mars. Sedan betalas det rörliga priset.
 • Försäkring
  Kunden betalar det rörliga priset plus en mindre premie. I detta avtal ingår även ett pristak. Elens kostnad kan alltså aldrig gå över denna nivå.

Samfaktura – Vad är det värt?

En tjänst som Stockholms elbolag är ensamma om i Sverige att erbjuda är samfaktura. Vad detta är värt för en enskild kund är däremot mycket olika. Det är en gratis tjänst och inget som påverkar priset på elen. Samtidigt är det något som gör hanteringen av fakturor och kostnader kring elen betydligt enklare.

Miljö – Vad vill du betala för?

När elavtal jämförs är det även viktigt att se på hur elen produceras. Det blir allt vanligare att kunderna ställer krav på att elen ska vara producerat via förnyelsebar energi – dvs. inte kärnkraft eller kolkraft.

Stockholms elbolag har enbart förnyelsebar energi och bör därmed ställas mot andra bolag med denna energiform.

Stockholms elbolag – I fem punkter

 • Tre avtal att välja på
 • Bara förnybara energikällor
 • Avtal kan tecknas online
 • Erbjuder el över hela Sverige – även om de heter Stockholms elbolag
 • Tydlig prissättning via hemsidan

De som konsumerar en större mängd el varje månad bör se över sitt elavtal en gång per år. Genom att jämföra prisnivåer hos flera olika leverantörer, men även jämföra andra punkter, finns pengar att spara.

Att jämföra avtal hos Stockholms Elbolag mot andra elavtal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *