Elmaterial väger ofta ganska lite, vilket ger billig frakt. Det kan också vara tidskrävande att hitta allt man ska ha i fysiska butiker. Men finns det även nackdelar med att köpa elmaterial på nätet?

Fördelar med elmaterial online

  • Ofta billig frakt. Många gånger – inte alltid, givetvis – är det ganska små saker som behövs. Då är det enkelt att komma undan billigt vad gäller frakten. Dessutom är många e-butiker generösa med att erbjuda gratis frakt vid relativt låga ordervärden. Vid lite större ordrar kan det vara billigare än att själv ta bilen till en fysisk butik, givetvis beroende.
  • Stort urval av produkter. När du handlar på nätet har du i princip ett obegränsat urval (nåja). Många fysiska butiker har samma sortiment på nätet, medan det även finns elbutiker som enbart säljer sina produkter online. Det här gör det enkelt att hitta det elmaterial du vill ha. Dessutom krävs mer tid och energi för att fysiskt ta sig från den ena butiken till den andra – på nätet räcker det med ett par klick för att göra det.
  • Vissa butiker finns enbart på nätet. En del butiker har ingen fysisk affär, utan bara ett fysiskt lager de skickar beställningar från. Även om urvalet kanske generellt inte är ”butiksspecifikt”, kan det mycket väl vara så att du hittar en produkt som du inte skulle göra i en fysisk butik, i en viss e-butik.

Nackdelar med att köpa elmaterial på nätet

  • Långsammare service. Vissa är snabbare än andra, men generellt får du inte lika snabb service som du får om du faktiskt är i butiken på riktigt. Har du frågor om vilket elmaterial du bör köpa är det oftast enklare att handla fysiskt. Har du lite tid att avvara kan du dock få mycket bra service över chatt, telefon eller e-mail också.
  • Kanske svårare att skapa relationer. Att bli stamkund är ofta enklare i en fysisk butik. Du träffar någon ur personalen som du lär känna och som du skapar en relation med. Förvisso kan det ske online också, men knappast lika enkelt.
  • Tråkigare? Stämmer inte på alla – men många tycker att det är trevligt med en utflykt till butiken. Att sitta hemma och beställa från soffan är förvisso skönt, men ibland kan omväxling förnöja.
För- och nackdelar med att köpa elmaterial online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *