Ett byte av stammarna är å ena sidan bland det värsta du som boende i en lägenhet kan utsättas för. Å andra sidan brukar ett stambyte i Stockholm även medföra att du får ett nytt och fräscht badrum. Oavsett hur pass positivt inställd du är till det stundande renoveringsarbetet kan det underlätta att ta del av våra tips nedan!

Tipsen kan delas in i följande kategorier:

  • Information
  • Boende
  • Toalett

Med det sagt hoppar vi nu raskt vidare till de konkreta tipsen!

Råd som gör ditt stambyte i Stockholm mer uthärdligt

Detta är några av de saker som du bör hålla koll på när ett stambyte i Stockholm ska utföras i din lägenhet:

Läs den information som du får tillgång till

Håll dig uppdaterad om bytet av stammarna genom att läsa den information som du tilldelas. På så vis har du stenkoll på vilka datum olika händelser kommer att ske.

Bo kvar eller skaffa tillfälligt boende?

I vissa fall kan du inte bo kvar i din lägenhet medan arbetet pågår. Men vanligtvis när ett stambyte i Stockholm sker kan du fortsätta att bo i lägenheten. Även om så är fallet kan du dock överväga att skaffa ett tillfälligt boende under de kommande veckorna.

Ta reda på om toalett tillhandahålls medan arbetet pågår

När du ett stambyte i Stockholm påbörjas får du som boende sällan tillgång till ditt badrum. Det innebär att såväl din toalett som din dusch inte längre är tillgängliga för dig. Detta beror på att arbetet utförs i bland annat detta utrymme. Dessutom kommer vattnet och avloppet stängas av, så även om du hade haft tillgång till badrummet skulle det inte vara brukbart.

Men entreprenören (alternativt hyresvärden eller bostadsrättsföreningen) tillhandahåller ofta alternativ medan arbetet pågår. Vanligast är att ett tillfälligt utrymme för toalett och dusch sätts upp utanför fastigheten. I andra fall kan du få tillgång till engångstoaletter som du kan använda i din lägenhet.

Oavsett vilket är det viktigt att du tar reda på vad som gäller. Genom att göra detta kan du säkerställa att din hygien även fortsatt kan skötas medan ditt stambyte i Stockholm utförs.

Tips inför ditt stambyte i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *