Vad innehåller hemlarmet för komponenter?

Dagens hemlarm är avancerade system som kan känna av en rad olika faktorer så som rök, värme, rörelse eller väta. Det är betydligt mer än enbart inbrottslarm vid ytterdörren som de allra första hemlarmen bestod av. På Verisure.se visas de olika delarna som detta företags hemlarm består av:

Huvudenheten – Oavsett om man köper hemlarm från Verisure eller annat larmbolag så finns alltid en huvudenhet. Det är den som kommunicerar mellan enheterna inom hemlarmet, till appen som ägaren har samt till larmbolaget. Just Verisure har detta uppkopplat via 2G, 3G, 4G samt internet. Men detta kan variera mellan olika bolag.

Sirén med röstfunktion – När ett hemlarm aktiveras kör sirenen igång. Via samma högtalare kan även larmoperatören prata med de som finns i bostaden. Kanske har du ramlat och slagit dig eller vill ha hjälp av annan orsak. En smidig tjänst som gör att man inte själv behöver nå telefonen och ringa 112.

Rökdetektor – Verisures rökdetektorer är sammankopplade med varandra. Det skapar en betydligt större trygghet än om de inte har denna sammankoppling. Larmar en – så larmar alla. Utöver att mäta rök så mäts även temperaturen i rummet. Självklart skickas larmet både till larmbolaget (som kan skicka brandkår) samt till appen.

Kameradetektor – Denna brukar ofta kallas för rörelsedetektor inom ett hemlarm. Kameran känner av rörelse och aktiveras när så sker. Därmed skickas bilder till larmbolagets operatör blixtsnabbt vilka därmed kan se vad som sker och vad som behöver åtgärdas. Ser de att det är brand kan brandkår skickas till och med innan brandlarmet aktiverats. Via Verisure-appen kan man även aktivera kameran och på så sätt se hur det ser ut hemma.

Larmbricka – Den bricka som används för att larma av/larma på istället för kod. Kan exempelvis lämnas ut till grannen om man inte vill lämna ut en tillfällig kod.

Manöverpanel – Den panel som generellt sitter vid ingången. Det är på denna som koden trycks för att larma på/av eller för att aktivera överfallslarm.

Vibrationsdetektor – Det är inte alla hemlarm som har vibrationsdetektorer men det är en säkerhet för inbrott via fönster. Sätt det på ett fönster och hemlarmet aktiveras redan när inbrotten påbörjas. Detta i motsats mot rörelsedetektorn som aktiveras när personen klivit in i bostaden.

Utöver dessa finns vattendetektor, smartplug, klimatdetektor, smartkamera, trygghetspanel, smart låsmodul och smart energimodul. Läs mer på Verisure.se

Vad innehåller hemlarmet för komponenter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *