Vad har ekologisk hållbarhet med kontorshotell att göra? En hel del faktiskt, eftersom det är ett sätt att använda resurser smartare så att de räcker till fler. Tanken om att dela på material, anläggningar och utrymmen genomsyrar framtidens hållbara städer och livsstilar. Genom att dela på tjänster som uppvärmning, leveranser och elkonsumtion kan ett kontorshotell ha betydligt lägre klimatpåverkan än vad flera enskilda kontorsbyggnader hade haft. Därmed bidrar kontor för coworking till en mer hållbar framtid. Ett smart kontorshotell kan, precis som andra byggnader, även vara en del i en grönare stad genom att producera sin egen solcells-el, eller anlägga ett grönt tak, något som blir allt vanligare. Inte minst för kontorshotell i Stockholm.

Tre steg mot en lägre klimatpåverkan på kontoret

  • Många kan faktiskt ta sig till jobbet med antingen kollektivtrafik eller cykel, vilket är en väldigt stor miljövinst. Genom att bygga bra och säkra utrymmen för cykelförvaring i anslutning till kontoret, och fräscha omklädningsrum för dusch och ombyte, kan fler komma att uppskatta cykelpendlingen. Att cykla är också en superb form av friskvård, vilket är ett värde i sig.
  • För de som måste använda bil för att ta sig till arbetet är det värt att undersöka om man kan samåka till jobbet. Om företagets anställda behöver köra i tjänsten bör elbil övervägas, alternativt laddhybrid.
  • Fundera på den totala konsumtionen på kontoret. Går det att använda saker längre, t.ex. datorer, om man servar dem med jämna mellanrum? Datorer och mobiler orsakar stora utsläpp i produktionsleden, och metallerna kommer ofta från konfliktområden. Att använda sina elektronikvaror längre är en stor vinst för miljön!

Kontorshotell är ett modernt sätt att arbeta

Eftersom många branscher har fått allt mer flexibilitet, och allt fler kan leva mer eller mindre som digitala nomader, kan kontorshotell vara svaret på frågan om hur man skapar ett hållbart arbetsliv med dessa nya förutsättningar. Med en plats i ett coworking space får man tillgång till ergonomiska möbler, träffar likasinnade kollegor från andra bolag, och kan knyta nya kontakter för framtiden. Många som har fått allt mer distansarbete kan sakna att ha sina kollegor nära, och denna ensamhet är ett ännu mer allmänt problem bland frilansare. Att hyra in sig i ett kontorshotell kan därmed vara ett enkelt sätt att må bättre på jobbet.

Flexibla och klimatsmarta kontorshotell i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *