Har man en villafastighet är flaggstång ofta någonting som hör till drömbilden av hur ett hem skall se ut. Oavsett huruvida man är rojalistiskt lagd eller inte, har flaggstänger och flaggning varit en del av högtidsstunder. Detsamma gäller för kommersiella fastigheter, myndigheter eller flerfamiljshus. I den mån man har inflytande över valet av flaggstång finns det en rad olika alternativ. Finns det redan en klassisk flaggstång med ubalk är det kanske mindre realistiskt att denna skall bytas ut mot elitlås eller annat alternativ.

Några flaggregler

För den som är intresserad av regelverk och bestämmelser kan man faktiskt hitta vissa föreskrifter om hur och när man skall använda sin flaggstång. Vid flaggdagar skall man naturligtvis flagga, men det kan också finnas påbud att flagga vid andra tillfällen. Naturligtvis kan man flagga även vid tillfällen då det inte är allmän flaggdag. Exempel är vid bemärkelsedagar eller, i sorgliga stunder, på halv stång. Ett mellanting mellan att flagga och att inte göra detta, är att hissa vimpel. Denna kan även sitta uppe under natten. Någonting som en flagga inte får göra! Efter klockan 21.00 skall flaggan tas ner. Är den skadad eller smutsig bör den inte heller användas.

Offentliga myndigheter eller större företag kan ha problem med vandalisering av flaggstänger. Här kan man välja flaggstång där linan finns inne i flaggstången. På så vis kan man inte fira ner flaggor eller byta ut dessa om man inte har rätt nyckel eller handtag. Det är inte ovanligt att man väljer sådana flaggstänger även till hemmet i och med att man slipper linor som slår emot stången eller viner i blåsten.

Behöver man byta flaggstång men har ett intakt fäste, kan man beställa flaggstång utifrån dessa mått. Man kan då vinna på att jämföra flaggstångspriser i syfte att spara något. De som går i funderingar på att köpa flaggstång kan hitta en rad olika modeller, material och teknik via denna sida. Här finns allt som behöver vetas för att man skall få en bra flaggstång som håller under många år framöver. En flaggstång är någonting som pryder såväl trädgård som stad. Här finns ett stort utbud som inspirerar.

Att köpa flaggstång via internet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *