Att hitta en städfirma som passar just er och er arbetsplats, det är inte alltid det lättaste! 
I Stockholm är det om möjligt ännu svårare, då det i egenskap av Sveriges största stad också har Sveriges största utbud av städfirmor. Det finns ett antal kriterier som bör uppfyllas när man hyr in kontorsstädning i Stockholm. När man granskar offerter är dessa bra att bära i bakhuvudet.

Vad bör ingå i ett städpass för ett kontor?
Om det rör sig om ett standardpass, det vill säga en vanlig kontorsstädning utan extra önskemål, bör åtminstone följande ingå:

Dammtorkning av ytor

Avtorkning med fuktad trasa på bord, stolar, skåp och annat – förutsatt att dessa ytor inte är belamrade. Se därför till att personalen på kontoret plockar undan på sina skrivbord om de vill ha städat på dessa. Kanske att man inte kommer ihåg eller har möjlighet till att plocka undan varje gång, men å andra sidan behöver ett skrivbord inte städas (ur rent hygiensikt perspektiv) mer än någon gång i veckan, om man inte har väldigt speciella önskemål förstås. Anledningen till att städpersonalen inte kan plocka undan på skrivborden själva, är att detta ofta är en tidsödande syssla, och som inte heller bedöms vara lika viktig som till exempel att städa köket, eller något annat ställe där det ofta finns ett betydligt större behov av regelbunden rengöring.

Golvrengöring

Detta innebär torrmoppning och våtmoppning av alla golvytor. Vid kontorsstädning i Stockholm ingår detta som regel. Utan att vårda golven ser hela kontoret snabbt stökigt ut.

Rengöring och städning av kök och badrum/toalett 
I köket ingår oftast inte diskning om det inte finns speciella önskemål om detta, men däremot ordentlig rengöring av diskbänk, vattenkran, kakel och viss rengöring av skåpsluckor om dessa bedöms behöva rengöras. Även toaletten bör få sig en rejäl omgång, med både dammtorkning, våttorkning av handfat och kakel, samt eventuellt även av dusch om en sådan finns. Även själva toalettstolen bör förstås bli grundligt rengjord både ut- och invändigt. Också golvet torrmoppas och våttorkas. Oftast är det just kök och badrum som behöver mest tid, då dessa är utrymmen som ofta slits mest. Detta kan vara bra att ha i bakhuvudet för så väl kontorspersonalen som städpersonalen.

Kontinuerlig städhjälp på kontor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *