Vem drömmer inte om att sätta in ett nytt kök för att kunna njuta av rena och fräscha luckor varje morgon? Att renovera kök är jämte badrummet en av de dyraste renoveringsprojekten i ett hus. Delvis handlar kostnaden om vitvarorna, men en stor del utgörs faktiskt också av luckor, bänkar, kommoder och eldragningar. Att byta knoppar på skåpluckorna, eller för den delen måla om lådfronter, är betydligt billigare och ett projekt man kan göra klart inom loppet av bara några dagar. Valet av knoppar till luckor och lådor kan påverka känslan i hela rummet och att välja rätt kan kännas som en utmaning av rang!

Här finns ett stort utbud knoppar för den som vill testa enkla vägar till ett nytt kök!

Välja bra material

Om man skall införskaffa knoppar till köket kan man tänka på vad för slitage dessa utsätts för. Allt ifrån smutsiga händer till stekos kommer att bli vardag för knopparna du väljer. Högblanka och kromade alternativ kommer därmed snabbt att få fläckar som syns. Om man inte är intresserad av att kontinuerligt torka av knoppar, är det ofta bättre med mattare alternativ. Det finns naturligtvis också en uppsjö naturmaterial, som trä, att använda sig av.

För den som vill ha färgklickar som kontrasterar mot ett kanske i övrigt stilrent kök, är plast ett material som underskattas. Även om plast kan tyckas snålt, finns i nuläget ett flertal intressanta och bra varianter att välja bland. Vissa är i det närmaste att jämföra med porslin. Glasknoppar har tidigare under åren varit på modet. Inte minst i hem som valt att hålla en ganska formell och sober interiör. I samma kategori hamnar snabbt också mässing samt koppar. Båda dessa senare alternativ har goda möjligheter att fungera som kameleonter i köket. I orörd form ger de ett slitet och patinerat uttryck. Väljer man att istället polera upp dessa kan de bli vackra och blanka punkter att fästa sina ögon på när man kastar en blick in i rummet. Att välja knoppar är inte någonting man gör i förbifarten. I vilket fall är det ovanligt att träffa så rätt med en gång. Genom att botanisera i nätbutikerna finns sortiment som få butiker kan erbjuda.

Förnya skåpsluckorna med knoppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *