Kundtjänsten är ett företags kontakt med kunderna och därför en mycket viktig del av verksamheten. I vissa situationer kan ett företag plötsligt befinna sig i en situation där det saknar en chef för sin kundtjänst och därför ser sig om efter interim kundtjänstchef. Den tidigare chefen kan ha lämnat tjänsten av olika anledningar:

  • Avsked
  • Uppsägning
  • Sjukdom
  • Tjänstledighet
  • Pension

Vad än anledningen är står en kundtjänstavdelning utan ledning på ostadiga ben. En kundtjänstchef behöver snabbt tillsättas för att säkerställa god service, och det finns många anledningar till att vänta med att rekrytera. Vet man inte direkt vem som skulle passa direkt för jobbet kan en rekryteringsprocess bli långvarig och kostsam. Då kan det vara en god idé att hyra en interim kundtjänstchef och hålla ett bra kundbemötande genom hela processen.

Rekrytera rätt eller vänta

Om ett företag stressar fram en anställning kan det bli en dyr historia. Att anställa utan att vara säker på att rätt person blir tillsatt kan innebära stora problem och förluster i framtiden. Då man hyr interimt kan man känna sig säker på att företaget får en erfaren och kompetent person medan man letar efter en ny, permanent, person till posten.

Bestäm själv vad som förväntas av den interima kundtjänstchefen

När man hyr en interimchef är det vanligast att använda sig av en interimsbyrå. Företaget får då hjälp att specificera vad man letar efter för egenskaper hos den interima kundtjänstchefen. På så vis kan man hitta en person som är skräddarsydd efter de behov man har. På många sätt kan det vara en tillgång för ett företag att hyra en interimchef. Det är en möjlighet att testa på en ny kompetens och andra arbetssätt.

Interim kundtjänstchef – ett smart och flexibelt alternativ

När ett företag bestämmer sig för att hyra en interim kundtjänstchef sparar man in på både tid och pengar, vilket gör att det finns utrymme att fokusera på annat. På så vis kan verksamheten fortsätta fungera friktionsfritt och man kan lägga energi och tid på att se till att den permanenta rekryteringen blir framgångsrik.

Spara pengar genom att hyra en interim kundtjänstchef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *