Skydda dina värdesaker med ett villalarm

Under det gångna året anmäldes hela 13 812 villainbrott i vårt land, varav 999 inbrott skedde i huvudstaden. Föreställ dig själv att komma hem från semestern eller jobbet bara för att inse att dina värdesaker har stulits medan du har varit borta. Det är en ren och skär mardröm! Tyvärr är detta den bistra verkligheten för många villaägare, och hotet om inbrott är verkligt och bör inte tas lätt på. Därför bör du installera ett villalarm.

Efterspelet efter ett inbrott involverar såväl känslomässig ångest som ekonomisk skada till följd av de värdesaker som har stulits eller förstörts. Konsekvenserna av ett inbrott kan nämligen vara allvarliga även ekonomiskt och inte bara ur ett säkerhetsmässigt perspektiv. Inbrottstjuvarna är ute efter dyra föremål, och även om detta förstås är illa nog kan många gånger den sentimentala aspekten av de stulna föremålen vara nog så svår att hantera. Här tittar vi närmare på vilka föremål som mest frekvent stjäls i samband med inbrott.

Ett villalarm skyddar dina värdefulla ägodelar

Idag är det extremt vanligt att föremål stjäls. Faktum är att bärbara datorer är ett av de föremål som stjäls allra mest. Detta har att göra med att dessa är värdefulla och som namnet antyder väldigt bärbara och lätta att ta med sig. Bortsett från laptops står även platta tv-apparater högt upp på inbrottstjuvens önskelista. Anledningen till detta är att en platt-tv likt en bärbar dator är enkla att pantsätta eller sälja vidare. Dessa värdesaker är dessutom svåra att spåra och återfå. Eftersom det ser väldigt misstänkt ut att bära ut hemelektronik genom entrédörren, använder sig inbrottsjuvar ofta av fönster och sidodörrar för att föra ut dessa ur din bostad.

Du kan skydda dessa saker genom att installera ett villalarm med sensorer som känner av när glaset krossas. Dessa sensorer upptäcker vibration på glas och andra föremål, vilket gör att de kan utlösa larmet när inbrottstjuven försöker ta sig in genom till exempel ett fönster.

Elverktyg är en annan typ av föremål som inbrottstjuvar gillar att stjäla. De förvaras i garaget, långt borta från dina andra värdefulla ägodelar. De har ett högt andrahandsvärde och är ofta väldigt bärbara. Det är därför inte särskilt konstigt att tjuvar ofta riktar in sig på dessa under ett inbrott.

Skydda dina värdesaker med ett villalarm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *