Bor du i Bohuslän eller i närheten? Kanske är du i behov att komma i kontakt med en pålitlig assistansanordnare? Det finns många assistansbolag i Bohuslän, både kommunala och inom den privata sektorn. Beroende på vad du behöver hjälp med finns det gott om bra alternativ. Om du inte tidigare anlitat en assistansanordnare kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Dels finns det många olika aktörer, samtidigt kan du också välja om du vill starta ett eget bolag och anställa dina personliga assistenter på det sättet. Vem som helst har möjlighet att starta upp ett assistansbolag i Bohuslän, dock krävs det tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg. Samtliga bolag som arbetar med assistans är dessutom tvungna att följa Lex Sarah. Detta är en lag som innebär att man som anställd inom den här branschen är skyldig att anmäla eventuella missförhållanden och liknande på arbetsplatsen.

Vad gör assistansanordnare i Bohuslän?

En assistansanordnare har en rad olika uppgifter därav de främsta handlar om att erbjuda personer personlig assistans. Genom att ha bra kontakter med både kommun och försäkringskassan kan assistansanordnare fungera som en effektiv länk. När du fått hjälp med ansökan och därefter blivit accepterad och beviljad assistansersättning, kan assistansanordnaren i Bohuslän hjälpa till att matcha dig med en personlig assistent.

När du tar kontakt med en assistansanordnare i Bohuslän sparar du in tid och ork. Det är många saker man behöver känna till, flera juridiska delar. Då är det skönt att låta proffsen ta över så att du verkligen får en bra överenskommelse med ditt assistansbolag samt din personliga assistent. Huruvida du har rätt till ersättning eller inte beror lite på hur många timmar det gäller. Om du behöver hjälp med grundläggande behov under 20 timmar i veckan brukar det vanligtvis vara kommunens uppgift att bestämma beslutet. Är det mer tid är det vanligare att besluten överlåts åt försäkringskassan. Går du via företag som bland annat assistansförmedling.se kan du dock få bra hjälp och rådgivning om vad du ska tänka på samt låta jurister föra din talan med bland annat försäkringskassan. Se till att påbörja processen och hitta en assistansanordnare i Bohuslän redan idag.

Assistansföretag med aktivitet i Bohuslän

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *