De allra flesta av oss tänker på ett picknickbord som ett bord med tillhörande bänkar att slå sig ner vid utomhus. Precis som namnet antyder används dessa bord i huvudsak i samband med picknickar och liknande. Men det finns även flera andra olika sätt på vilka du potentiellt sätt kan använda en sådan utomhusmöbel. Läs vidare så berättar vi mer!

Ett picknickbord är ett parkbord med tillhörande parksoffor

Ett picknickbord är ett parkbord med tillhörande parksoffor. Ett sådant bord kan med fördel användas på något av flera olika sätt. För visst kan det användas i samband med måltider, men om du endast använder det till detta nyttjar du inte dess fulla potential.

Faktum är att ett picknickbord ger flertalet personer gott om utrymme att sätta sig ner och umgås tillsammans. Därmed lämpar sig dessa utomhusmöbler väl för såväl mindre tillställningar som större sådana.

4 sätt att använda dessa bord på som du kanske inte har reflekterat över

Hur kan du då använda dessa bord på nya och spännande sätt, kanske du undrar? Du kan till exempel använda det så här:

  • För spelkvällen. Varför inte hämta lite olika bordsspel samt mat och dryck och slå sig ner för att spela? Dessa bord passar faktiskt utmärkt när du vill ha en spelkväll tillsammans med dina vänner i en trevlig utomhusmiljö. Vad kan väl vara bättre än att spela och umgås i den friska luften?
  • För födelsedagskalas. Om du eller ditt barn har tur nog att fylla år när vädret är lite mildare kan ni med fördel fira födelsedagskalaset utomhus. Tack vare denna utomhusmöbel behöver ni då inte oroa er för att tappa tårtan på golvet.
  • För knytkalas. Dessa bord kommer även väl till hands om ni till exempel anordnar ett knytkalas i grannskapet. Då kan ni laga era respektive maträtter och sedan träffa grannarna utomhus för att avnjuta varandras rätter.
  • För dejten. Faktum är att dessa bord även kan användas i samband med dejter. För vad kan väl vara mer trevligt än att umgås en kväll utomhus i det fina vädret tillsammans med din dejt?!
Picknickbord behöver inte bara användas för picknickar